A Story by Pieter & Sofie

 

Wat zij aan mij schreven

Lieve Lieke,
In maart 2014 opperde onze traiteur dat hij "nog wel iemand wist die ons wat kon helpen met de organisatie van de trouw". We hadden er op dat moment eigenlijk zelf nog niet bij stilgestaan om ons te laten helpen bij de organisatie tijdens onze grote dag, laat staan in de aanloop ernaartoe... "Maar jullie gaan ze tof vinden", zo luidde het, "ze past bij jullie!" En zo kregen we begin maart een mailtje in de bus. Van Lieke. Dol-en-thou-siast, beter valt het niet te beschrijven. Eén minuut later hingen we al met haar aan de telefoon, want "een stem zegt toch meer dan 1000 woorden". En zo kwam onze eerste ontmoeting tot stand. We waren meteen verkocht. Nee, we moesten er niet langer over nadenken. Dat dit een samenwerking zou worden om u tegen te zeggen, wisten we al van de eerste minuut.

Lieve Lieke, een reuze-dankjewel voor de afgelopen maanden. Zowel de periode voor mijn examen, de periode na mijn examen, de laatste weken/dagen/uren voor onze grote dag, maar zeker ook erna. Heerlijk was het om samen te mijmeren over hoe wij, s/p, elkaar hebben leren kennen, je al onze verhalen en avonturen te mogen delen en samen te fantaseren over die ene, heerlijke, perfecte dag. En ja, dromers dat waren we, om nog maar te zwijgen over het perfectionisme...

Soms moet je zeker bij jezelf gedacht hebben; "dit spelen ze echt niet klaar". Maar je gezicht verraadde niets en enthousiast als altijd zocht je mee naar oplossingen: DE perfecte plek voor de ceremonie, naar DE perfecte plek voor de receptie (juij buiten!), naar DE oplossing voor de stringlights (jip, het is ons toch gelukt!), ... Toen Pieter weer eens een ingeving kreeg, zal je zéker inwendig met je ogen gerold hebben, maar ook toen, verraadden je ogen niets. En zoals je weet, Pieter zijn ideeën bleven komen en zo ontstonden de menubordjes, de cactus, het grafische werk én onze eigenste S/P, in grote, schitterende letters in de zaal. Vermoedelijk hebben we niet alleen onszelf maar ook jou versteld doen staan.

Bedankt om ons te blijven inspireren, aan te moedigen en in ons te blijven geloven.

Zonder jou waren wij niet aan die prachtige oevers aan de Abeek getrouwd, want was het niet omdat wij niet dachten dat 'buiten trouwen' nog mogelijk zou zijn, dan was het wel omdat we het organisatorisch niet meer rond zouden krijgen.

Want hoe korter 9 augustus in het vizier kwam, hoe vaker je belde/mailde/sms'te/pinde/over de vloer kwam. Verslaafd aan pinterest, thee, koffie, koekjes, chocolade en neon kleuren, zo kunnen we de voorbereidingen in Leuven beschrijven. 

Onze dag kreeg steeds meer vorm en het draaiboek dat je opstelde werd een rode draad doorheen de voorbereidingen. Een duidelijke structuur, zwart op wit, met een touch van humor, dat hadden we nodig! En niet alleen wij, ook de suite, de traiteur, de fotograaf, ... stonden versteld van de transparantie en duidelijkheid van de dag.

En als er iets dreigde mis te lopen met de leveranciers, loste jij het voor ons op. Wanneer we enkele dagen van tevoren slecht nieuws kregen, heb je even alles opgevangen en ervoor gezorgd dat we even aan niets meer moesten denken (waarvoor 1000x merci).

Lieve Lieke, je hebt ervoor gezorgd dat onze ceremonie het mooiste moment was van onze dag! Je begreep wat we in ons hoofd hadden van 'een perfecte dag' en één ding kunnen we met zekerheid zeggen; Je hebt er ALLES aan gedaan om hem even perfect te maken als we ons hadden voorgesteld. Bedankt voor de 'generale repetities' wat betreft de versiering, voor het plan B waar we zo op aandrongen.

Bedankt om iedereen de weg te wijzen, vriendelijk maar kordaat te melden dat we nu toch echt wel moesten vertrekken, om telefonisch te laten weten dat we beter nog een paar rondjes zouden rijden omdat nog niet alle gasten een plaats hadden, om in een spoedtempo een printer te zoeken voor zij die hun teksten vergeten waren, ... Jij was zoveel meer dan een 'ceremoniemeester'. Leuk dat je uiteindelijk zelf je persoonlijke aandeel in de ceremonie hebt gekregen samen met onze pastoor. Meer dan terecht en zo persoonlijk.

Bedankt voor de schitterende, persoonlijke teksten in de ceremonie. (Goed idee trouwens om de gasten enkel maar een voorsmaakje te geven in het ceremonieboekje). En wat zijn we blij dat je de hele dag bij ons bleef. Voor ons was je niet zomaar 'ceremoniemeester' of 'ceremonielady' of 'weddingplanner'. Al lang voor 9 augustus hebben we je in ons hart gesloten en sinds toen ben je een vriendin geworden. Lieve Lieke, blijf even enthousiast en gedreven als je bent en verover met je pen verder alle harten!

Lieve Mabel, van een carrière-switch gesproken... Je hebt echt talent voor wat je doet!

Mabel, SHE LEAVES A SPARKLE WHEREVER SHE GOES.

Dikke kussen en veel liefs,
Pieter en Sofie

 

Wat ik over hen kan schrijven

Lieve allemaal,
Men zegt terecht dat een mensenleven niet is opgebouwd uit momenten, maar wel uit verhalen. Het verhaal van Sofie en Pieter heeft me op vele manieren beïnvloed – en me ten goede gevormd. Ik herinner me nog hoe ik tegenover ze kwam te zitten die eerste keer. Ik raakte op slag bezeten van hun gedrevenheid. Van een kennismaking geen sprake. Gewoon duiken – ik zou wel zien wanneer ik zou boven komen. Want hun gevoel voor stijl deed me af en toe naar adem happen. Hun precisiewerk deed me soms met mijn ogen knipperen. Sinds ik met hen ben meegelopen, is mijn blik scherper geworden. Niet omdat Sofie afstudeerde als oogarts tijdens de voorbereiding van W-Day en ook niet omdat Pieter als designer gezegend is met haviksogen. Wel omdat ze me quasi initieerden in de wereld van puur design en simpel moois. En voor die mooiere blik op de wereld, daar ben ik hen dankbaar voor. Ik dacht dat het onmogelijk was, maar ze vergrootten mijn liefde voor papier nòg met hun minimalistische uitnodigingen. Het S/P logo dat overal in werd verwerkt, staat op mijn netvlies gebrand. Ik kom ze ook nog elke dag tegen in mijn handtas. Want ik kreeg van hen het mooiste notebook die er bestaat (midori travellers notebook). Geen wonder dat hun huwelijksceremonie doorging in een perfect weiland, in de schaduw van een molen. Hun feest in C-Mine Genk werd er eentje voor de geschiedenisboeken. En niet alleen omdat Peppe&Amici er hun Italiaanse keuken los lieten! Hun ceremonie in mekaar boksen vond ik een eer. Toegegeven, het was even zoeken alvorens ik een pastoor vond die mee wilde denken, maar eens gevonden, werd de eerwaarde de grootste fan van de hoogst persoonlijke aanpak. Met S/P meelopen als ceremoniemeester tijdens de dag was een genoegen. Hun zin voor detail, hun liefde voor mekaar en hun overdosis stijl, een inspiratie. Dat we mekaar nog blijven opzoeken, een teken. Of hoe mooie mensen en mooie verhalen altijd (maar dan ook altijd) onder mijn huid gaan zitten.
Lieke

PS de fantastische beelden zijn van de immer fantastische Melissa Milis. Nog zo een inspiratie!

PS II Zei ik al dat ik het oh zo geweldig vond dat S/P me vroegen om hun verhaal in de vorm van een krant neer te pennen? “La Petite Histoire” werd een feit. Hun verhaal voor altijd.

 

Stories by Mabel

Ms. Lieke Biesemans
+32 (0)472.99.68.44
lieke@storiesbymabel.be