A Story by Philip & Lies

 

Wat zij aan mij schreven

[Note: Jan en Katrien schreven me veel. Wat ik reuze vond is het briefje dat ze me twee maanden na hun huwelijk toezonden. Over de plaats die hun wensslot had gekregen. Want net als elk van de koppels die ik mag trouwen, kregen ook zij een wensslot met een opdracht. Lees maar ... ]

Zussie wussie,
Schone zussie wussie,
Mabel,
Lieke,

16.08.14’.
Getrouwd onder ‘onze’ boom in Geetbets met al wie ons lief is. We krijgen op het einde van onze ceremonie ons wensslot mee van jou. Je geeft ons de opdracht om op zoek te gaan naar een plekje om ons wensslot op te hangen en onze verhalen vast te leggen.

11.10.14’.
Ons wensslot hangt. Onder ‘onze’ boom in Westerlo waarop iedereen die ons lief is uitkijkt, als ze bij ons langskomen. De boom waaronder we in de herfst noten rapen, waaronder we in de zomer op blote voeten dansen in het gras, waaronder we verkoeling zoeken bij oververhitte temperaturen, waarin de vogels ons toefluiten op een vroege lente ochtend en er al eens wordt teruggefloten, de boom waarop we ‘s morgens als eerste kijken bij het slurpen van ons sjatje koffie, … Vanaf vandaag ook de boom waarop we uitkijken op ons wensslot, het af en toe eens een kuske gaan geven. De boom die voor eeuwig en altijd meegaat met ons en ons elke dag doet denken aan die heerlijke ceremonie daar in Geetbets op 16.08.2014. 

x x
Jan & Pien
#storiesbymabel #langleve #wishlock #lovetree #foreverandalways#katrien&Jan

wensslot Jan & Katrien

 

Wat ik over hen kan schrijven

Lieve allemaal,
Het verhaal van Katrien en de geweldige Jan. Bij het neerschrijven van die eerste zin, moet ik al even knipperen met mijn ogen. Want vergis u niet, het gaat om het verhaal van mijn zus en haar man.
Het werd een Feest der Liefde. Een driedaags festijn op de Heerlijckhyt van Elsmeren. Groen, wit, goud en hout... domineerden het landschap. Gasten werden de weg geleid aan de hand van rustieke pijlen en wondermooie krijtborden met dito boodschappen. Vlaggetjes, broodplankjes, met koord omwonden flessen, boomschijven groot en klein. Gedroogde lavendel uit eigen tuin. DIY – met betekenis én liefde, gemaakt door vrienden en familie. Nadenken over dat pallet, de details... het verhaal... beheerste de slaap permanent.

Op 16 augustus deed ik evenwel mijn ogen open -na een (knal)receptie de dag voordien. Ik hielp mijn zus in haar jurk. Ik deed haar schoenen vast. Zag haar de trap afkomen. Vol ontroering op de rug van haar (überknappe) man-to-be tikken. Rechts en links van mij zag beide families genieten. Jan en Katrien bezig zien deed ons stilzwijgen. Ook vandaag vind ik moeilijk de woorden om te beschrijven.

Op 16 augustus zaten Katrien en Jan onder een boom. En ze hoorden en zagen er hun verhaal - tijdens hun Ceremonie der Liefde. Met een uniek ja-woord, met een berg wensen van vrienden, met broers en zussen die hen bedolven met al wat graag zien inhoudt. Met ouders en grootouders die hun zakdoek dichtbij hielden. Ook vandaag vind ik moeilijk de woorden om te beschrijven.

Behalve nog dit: meelopen langs de zijlijn, supporteren, ideeën en bezieling toewerpen, een molen aan voorbereidingen mee doen draaien én een verhaal vol liefde mogen vertalen en vertellen... bleek mijn roeping. Alleen zij die je doodgraag zien kunnen je dat doen inzien. Zij helpen je te springen. Hun ogen bevestigen. En daar ben ik hen oh zo dankbaar voor. Dat is Feest. Dat is Liefde.

Lieke

Foto's: Melissa Milis. A Visual Storyteller who makes magic happen. Trust me.

 

Stories by Mabel

Ms. Lieke Biesemans
+32 (0)472.99.68.44
lieke@storiesbymabel.be