A Story by Philip & Lies

 

Wat zij aan mij schreven

Lieve Lieke,

Er was eens een bijzondere ontmoeting. Tijdens de herfst leerde ik jou kennen in jouw schattige kleine houten huisje op het Engaged Event in Delft. Jij was de eerste bij wie ik binnen liep. En ja, er waren vonken... en vuur! Vonken van enthousiasme over al jouw prachtige ideeën en vuur dankzij jouw hartverwarmende persoonlijkheid. Dolblij kwam ik thuis met het verhaal dat ik zo’n lieve Belgische dame had ontmoet die hele mooie verhalen kon vertellen en dat ik zo’n fijne klik met haar had.

Een tijdje later volgde een skype sessie zodat ook Bart met jou kennis kon maken en toen ook hij razend enthousiast was mochten we langs komen bij jou thuis in België, zo gastvrij ben je (en die lieve man van je ook!). Je nam de tijd voor ons, we hebben de hele middag met elkaar gezeten. We kletsten, lachten, dronken veel thee en aten heerlijke broodjes. Met je gevatte, maar toch ook discrete vragen wist je precies de juiste informatie bij ons los te peuteren. We kijken nog steeds met heel veel plezier op die dag terug. Vanaf het allereerste moment heb je onze harten gestolen en aebben wij er alle vertrouwen in gehad dat je er iets moois van zou maken. Tijdens de periode die volgde stonden we steeds maar weer versteld van jouw toewijding, innemendheid en oprechte betrokkenheid. We mochten alles aan je vragen, niets was je te veel. Je dacht niet alleen aan het ceremoniële gedeelte, maar ook aan het totaalplaatje van onze dag. Hierdoor konden we bijvoorbeeld onze gasten alvast een klein voorproefje geven van wat zou komen toen ze de uitnodiging op de mat kregen. Ook waren de reacties van onze familie en vrienden tijdens de voorbereidingen tof, iedereen was zo benieuwd naar die gezellige en lieve Belgische dame die hun zo goed hielp.

Toen de zenuwen drie dagen voor de bruiloft hoog opliepen was jij er om die wat te temperen, zonder dat we hier om hoefden te vragen. Opnieuw was er een uitgebreide skype sessie waarin je ons op alles voorbereidde. Niets was een probleem, zelfs last-minute geloften nakijken niet.

En toen was daar de dag zelf… Woehoeee! Hoe cool was dat! Je voegde je perfect bij onze gasten en doordat je je van te voren zo in hen had ingeleefd kon je werkelijk iedereen een warm welkom heten. Die oprechte persoonlijke benadering is wat jou zo bijzonder maakt, een gevoel van thuiskomen op een dag die allesbehalve gewoon is. Dat is bijzonder, want eerlijk is eerlijk het is jouw werk, maar zo voelde het voor ons zeker niet en ook niet voor onze gasten.

Wat horen we nog vaak ‘wat was die Lieke goed he, wat kan zij prachtig vertellen, een hoogtepunt van jullie dag, inspirerend’. Daar zijn we echt heel erg trots op. Jouw verhaal was allesbehalve cliché  of zoetsappig en gelukkig kwamen er ook geen geforceerde grappen aan te pas. Je had alles tot in de puntjes voorbereid, maar toch voelde het natuurlijk – alsof je het ter plaatse uit je mouw schudde. Lieve Lieke, je hebt voor altijd een plekje in ons hart. We zijn trots, maar je vooral super dankbaar.

Veel liefs,
Roos en Bart

  1. [for more prettiness, dive into the slideshow below]


Wat ik over hen kan schrijven


Lieve allemaal,

Ik heb een auditief geheugen – en wat ik gehoord heb, dat weet ik eigenlijk voor immer en altijd (bij deze bent u ook meteen gewaarschuwd ). Na een bruisende studententijd, na een (pittig) leven in de internationale politiek en met verhalen als ontbijt, middagmaal en avondmaal... zijn mijn oren in topvorm... En eerlijk? Ze zijn me wellicht nog meer kostbaar dan mijn pen... En zo komt het dat ik, bijna anderhalf jaar nadat ik haar voor het eerst mocht ontmoeten, nog steeds exact kan oproepen hoe ze klinkt. Rosanne kwam voor me te staan tijdens de zalige trouwbeurs Engaged in Nederland, omringd door haar vriendinnen en helemaal happy. Ze keek me recht in mijn gezicht en haar stem verraadde een positiviteit, waar deze Belg bijna stilletjes van werd. Haar naam klonk als die van mijn dochtertje Rosine en ik hoor nog hoe ze “meid” tegen me zei... Toen ik haar het intensieve voorbereidingstraject voor een ceremonie uitlegde riep ze uit: “ben je mal?!”. De onzekere Belg in mij had die uithaal als onbegrip kunnen begrijpen, maar die ‘malle’ kreet van haar klonk als een liedje. Ik wist dat ze het ‘enig’ vond. En man, wat vond ik haar enig.

Hij is haar tegenpool – dat hoorde ik met mijn ogen toe, tijdens ons eerste skype gesprek. Want net omdat ik zélf samen ben met een heerschap dat erg anders is dan mezelf (mijn lief houdt van heel veel cijfertjes en weinig woorden), ... klonk Bart meteen als erg vertrouwd. Want als Bart spreekt, dan klinkt dat rustig, nuchter en vol van ruggegraat. Ik moest glimlachen toen ik er achterkwam dat hij volstrekt bezeten is van computers én van zijn Rosanne. Ik hoorde hoe ze mekaar in evenwicht houden, in stilte, maar evengoed in flauwe grappen die alleen zij begrijpen. Toen ik ze na vele uren praten terug naar Nederland zag gaan, wandelde ik mijn keuken in, met een dikke vette glimlach, alsook de boodschap aan mijn wederhelft... dat tegenpolen oh zo veel magie opleveren.

De mantra van hun bruiloft werd “Een Verhaal dat leest als...”, met een doorgedreven persoonlijke ceremonie als basis. Temidden van de wijnranken, hoorden we dat Bart -groot als hij is- voor haar op de uitkijk staat. Gezeten onder kraakwitte parasols, weerklonk hoe Rosanne -klein als ze is is- hem ondersteunt in alles. Buldergelach weerklonk, vooral ook toen blijken mocht dat ‘beest’ hun koosnaampje voor mekaar is. Mijn zacht Belgische tongval vermengde zich met de glasheldere verhalen van vaders, vriendinnen, vrienden, een broer en een zus – op de tonen van heerlijke live muziek! Toen ik het lavendel hoorde regenen, wist ik het voor immer en altijd. Ze staan voor eeuwig op mijn trommelvlies én netvlies geprint.

Het verhaal van Rosanne & Bart is er eentje van zonovergoten én donkere dagen, van er voor mekaar zijn dankzij dat anders zijn, van kiezen voor een grote tafel, gevuld met de mensen die hen het meest dierbaar zijn, van mekaar niet een beetje zoenen, maar écht liefdevol kussen, van haar handen rond zijn nek, van hun bruisend kerstkaartje aan mij, van nog vele vele hoofdstukken... (en ikzelf die hoop in de marge te mogen blijven meeluisteren).

Liefs,
Lieke

 

 

CREDITS

Stories by Mabel was erbij als: ceremoniespreker – hurrah!

Fotografie: De Kievit Bruiloften I Marvin en Angela zijn een heerlijk eerlijk duo, en temidden van de liefde voor mekaar, weten ze de liefde tussen anderen, te vatten als geen ander...
Live Muziek tijdens de ceremonie: Tie & Skirt I heerlijk, zalig, de max!
Locatie: Domaine d’Heerstaayen I gelegen in Nederland, nét over de Belgische grens... maar je waant je in de Provence. Het is er uitzonderlijk mooi en voor zij die geen massa dansfeest willen tot in de allervroegste uurtjes, is het een verborgen parel!
Food & drinks: Heerlijk & Hecht I om over de grond van te gaan rollen, zo lekker en authentiek!

Benieuwd naar meer, snuister dan gerust verder op Girls Of Honour


REACTIES VAN BIJZONDERE MENSEN

Beste Lieke,
wij willen je hierbij bedanken voor jouw geweldige bijdrage aan de huwelijksceremonie van Bart en Rosanne. Mede door jouw inbreng is deze ceremonie een erg mooi onderdeel van een onvergetelijke dag voor het bruidspaar en hun familie en vrienden geworden. Je hebt het bruidspaar treffend weten te typeren , gelukkig ook met de nodige humor! Juist omdat we zelf ook met respect en humor naar Bart gekeken hebben, sloot dit perfect aan. Kortom, onze complimenten!

Met vriendelijke groet,
de ouders van Bart


* * *

Lieve Lieke,
tijdens de ceremonie hebben wij naar het verhaal van onze vrienden Bart & Rosanne mogen luisteren, prachtig in elkaar geweven door jou. Het was een feest om naar te luisteren! Op een grappige, liefdevolle manier wist je de ceremonie persoonlijk en intiem te maken, wat het heel bijzonder maakte. Dit was mogelijk omdat je de weken voor de bruiloft intensief betrokken was bij de voorbereidingen en niet alleen Bart en Rosanne sprak, maar ook de tijd nam om ons als vrienden de hemd van het lijf te vragen. Het was voor ons ontzettend leuk én heeft gewerkt, want je vertelde hun verhaal alsof je er al die jaren zelf bij was geweest. Lieke, heel erg bedankt!  Mede door jouw bijdrage hebben Bart en Rosanne de sprookjesachtige dag gekregen waar ze van droomden!

Esther & Marjolein, getuigen van Rosanne

Stories by Mabel

Ms. Lieke Biesemans
+32 (0)472.99.68.44
lieke@storiesbymabel.be